Language

21 Mayıs 2013

20 mayis: Toarmina Messina

Dün gece bindiğim gece treni sabah erken saatlerde messinaya yaklaştı. Görevli adam kapımı tıklatıp durağın geldiğini söyledi. Apar topar hazırlandım durakta indim. Ancak ne yazık ki yanlış durakta inmişim. Benimle birlikte Angie adlı Hong konglu kız da taormina diye aynı durakta indi. Günün şanslıları bizdik anlaşılan :) ayaküstü sohbet muhabbet derken onun da taormina turistik gezi amaçlı gittiğini öğrendim. Ülkesinde satış uzmanı olarak çalışıyormuş. Oldukça sıcakkanlı bir kızdı. Taormina–giardini deniz kenarında olan bir istasyon. Taormina turistik bölgesi ise tepede kalıyor. İstasyon çıkışında tepeye çıkan mavi otobüsler var. Tek yön çıkış ücreti 1.8euro. Angie'nin oteline gidip bagajlarımızı bıraktık. Gün boyu birlikte gezdik fotoğraf çektik. Birlikte panini yiyip cappuccino içtik (3+1.5=4.5euro).

Taormina oldukça huzurlu bir kasabaydı. Genellikle yaşlı ziyaretçileri olan bu kasabada sokaklardan ve mağazalardan anladığım kadarıyla zengin insanlar yaşıyor. El işi ürünler yapıp sergileyen insanlar da var. Etna aktif yanardağının hemen kenarına kurulmuş olan bu kasaba, doğal deniz manzarasıyla ve çiçek dolu balkonlarıyla beni oldukça büyüledi diyebilirim. Deniz kenarında olmasa da uzuuun merdivenlerle veya teleferik ile deniz kenarına inmek mümkün. Ayrıca taormina çevresine günübirlik geziler de yapabiliyor çeşitli kasabalara. Ancak ne yazık ki vaktim sınırlı olduğundan bu gezilere katılamadım.

Bu kasabaya gelmeyi düşünüyorsanız mutlaka beklentilerinizin gece hayatı ve eğlence yönünde değil de sakinlik ve huzur yönünde olduğundan emin olun. Ayrıca yanınızda mutlaka sivrisinek savar bulundurun. Zira hala kaşınıyorum :)

Taorminadan messinaya oradan da palermoya geleceğim. Ancak taormina aşağı istasyona inen otobüse ne yazık ki yetişemedim. Bir bayan sürücüden beni istasyona kadar bırakması için rica ettim. Son anda messina trenine yetişebildim. Messinada orada yaşayan ve üniversitede öğretim görevlisi olan Gianluca beni karşıladı. Sohbet etmek için çok fazla vaktimiz olmadı ancak ayaküstü bana messina meydandaki katedralden ve tarihinden bahsetti. Katedral geçtiğimiz asırda yaşanan bir deprem ve ardından gelen tusunami ile yerle bir olmuş ve daha sonrasında yeniden inşa edilmiş. Katedralin yanında bir kule var. Bu kuledeki heykeller her yarım saatte bir hareket ediyormuş. Kulenin yan tarafında ayrıca çeşitli astrolojik işaretler kullanılarak ay ve günü gösterebilecek değişik icatlar yapılmış. Oldukça ihtişamlı olan bu katedral, hayatımda gördüğüm en yüksek tavana sahip Katedraldi diyebilirim. Tahtadan olan tavanda işlemeler göze çarpıyordu. Ayrıca geçtiğimiz kış ayında yasanan bir fırtına sebebiyle katedralin yanındaki kulenin üstündeki metalden yapılma dev bayrak, yandaki cafeteryanın balkonuna düşmüş. Olay gece vakti olduğu için kimse yaralanmamış.

Şu anda palermoya doğru geçiyorum. Burada beni Coste karşılayacak.
Gün batıyor ve deniz pembeleşiyor.. buralar çok güzel. Görmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Yer yer tünellerden geçiyoruz. Her tünelden geçtiğimizde kulaklarım bir garip oluyor. Buradaki regional trenler bizdeki first trenden daha konforlu :)


1 yorum: