Language

21 Mayıs 2013

19 mayis: napoli pompei sorrento

Bugün oldukça ilginç bir gündü. Sabah erkenden uyanıp koştura koştura teminiyle giden ilk otobüse bindim napoli biletimi aldım. Tam telefon açıp napolili arkadaşımın beni karşılamasını söyleyecektim ki bir de ne göreyim... dün gece şarjının bittiği ve şarj olması için fişe taktığım telefon şarj olmamış gün boyunca kimseyle doğru düzgün iletişim kuramadım. Zaten internet de yok, biraz kabus gibiydi diyebilirim. Kalan son şarjımla marcoyu aradım ve beni pompeiden almasını söyledim çünkü pompei kalıntılarını ziyaret edecektim. Sorrentoya giden tren istasyonunda buluşma kararı aldık. Kalıntılara gittim öğrenci indirimi eu vatandaşları içinmiş. Biz henüz eu değiliz ya... Tam parası aldı kadın benden... oldukça büyük bir kasaba olan pompei kalıntılarını gezmek yaklaşık 4 saatimi aldı. Sonra istasyona yürüdüm trenin gelmesine tam 18 dakika vardı. Tamam oh dedim yetiştim. Sonra birine sorunca ne göreyim... doğru tren istasyonunda değilmişim. Sorrentoya giden tren vesuviana, pompei de scavi istasyonundan kalkıyormuş. Oradan geçen birine sordum kaç km var diye. Kadın demez mi 4 km diye...  18 dakikada 4km yol yürüyemezdim. E telefonda şarj da yok... nasıl ulaşacağım marcoya. Sonra bir çılgınlık yapıp otostop çektim hem de bir motosikletiyle:) beni istasyona kadar bıraktı. Pompei turizm şirketini yönetiyormuş. Salerno yaşıyor.adı alfonso.

Marco ile birlikte sorrentoya gittik. Sorrento kıvrımlı yollarıyla diğer kasabalara bağlanan dağın eteklerinde kurulmuş küçük şirin ve düzenli bir kasaba. İçerisinde derin çukurları var şehrin. Daha sonra otobüse binerek adını bilmediğim bir yerde indik ve dolambaçlı yollardan aşağı yürümeye başladık. Harika manzaralar vardı. Dar uzun arnavut kaldırımı döşeli bir yol, sağında ve solunda yüksek duvarlar, duvarlarda rengarenk çiçekler, mis kokulu kıvrımlı yoldan aşağı deniz kenarına uzuuun uzuun yürümeler sonunda vardık. Sarp kayalıkların ve uçurumların olduğu bu deniz kıyısında kumsaldan ne yazık ki eser yok. Kayalıkların denize yakın düzleştiği yerlerde insanlar denize çıplak giriyorlar. Bu plaj aynı zamanda nüdistlerin de plajı. Birçok sivrisinek tarafından saldırıya uğradığımı söyleyebilirim :) hala kaşınıyorlar. Daha sonra akşamüstü yeniden napoli dönmek üzere aynı yollardan geri gittik. Marconun annesi aradığı için eve dönmek zorunda kalmıştı. Nakliye yakın bir durakta indi. Sonrasında trk başıma devam ettim.

Napoli geceleri pek tekin olmuyor. Sokakta gördüğüm kadarıyla siyahlar hayat kadınları sarhoşlar ve uyuşturucu satıcıları bulunuyor. Trenimin 50dakika ertelendiğini görünce sokağa çıkıp biraz yürümeye karar verdim. Sokaklardediğim gibi hiç tekin değildi. Karnım da acıkmıştı. Gece treninde acıkırım diye birşeyler almak istedim. İlk geçirdiğim smack barda bir sürü zenci ve napolili maç izliyorlardı. Ben içeri girince bir anda tamlamalar bana doğru çevrildi. Bu beni rahatsız etmedi çünkü istanbulda her gün nelerle karşılaşıyoruz... buradan iki tane turta aldım 1euro.

Daha sonrasında ertesi gün gün beni karşılayacak insanların telefonlarına ulaşabilmek için internet bulmam gerektiğini düşündüm. İnternet saati 0.85 euro.  MasAl bu ya hemen yan sokakta internet cafe vardı. Napolinin ana caddeleri bile bu kadar tekinsizken arka sokakları düşünemiyorum. Geçirdiğim internet cafede bi adam yanıma geldi nereli olduğumu sordu ve eşyalarıma dikkat etmem için beni özellikle uyardı. Sohbet ettik bol bol. Adı Ali Pakistanlıymış 3 kardeşlermiş. Biri evli londrada yaşıyormuş, diğeri de pakistanda. İnternet cafeden çıkarken 200 m ötedeki istasyona kadar eşlik etmesi için arkadaşını çağırdı. Arkadaşının adı ise Affi. O da pakistanlı. İngilterede çalışmış bir süre ingilizcesini geliştirmiş. Şimdi ise varını yoğunu schengen ülkelerinde çalışma vizesi alabilmek için harcamış. Konsolosluktan cevap bekliyormuş. Trenimin geldiğini görene kadar beni yalnız bırakmak istemedi. Çünkü istasyon da tekin sayılmazdı. Tam 40dakika rötar yapan trenim, gece saatine göre tam 00:20de gelebildi. trene yerleştim ve bu blogu yazmaya başladım.
Ancak internet bulmakta zorlandığım için biraz geç paylaşıyorum kusura bakmayın. :)

5 yorum:

  1. Gerçekten ilginç bi gün yaşamışsın.

    YanıtlaSil
  2. Başlıkta Pompei'i görünce hemen atladım.Keşke biraz da antik kenti anlatsaydın.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Evet haklısın pompeiyi yazmayı unutmuşum :)

    YanıtlaSil
  5. hmm kız başına iyi cesaret varmıs sende hehehe ;) tebrik ediyorum ^^

    YanıtlaSil